2012. március 9., péntek

Első találkozó az iskolában / First meeting in the school


Azzal a céllal, hogy koncepciónkat összefésüljük a településen jelen levő kezdeményezésekkel, lehetőségekkel, szándékokkal, találkozóra hívtuk a délegyházi intézmények, civilek képviselőit. A találkozót az iskolában tartottuk meg egy osztályteremben, a padokat széttolva, székekből kört formálva, hangulatosan. A beszélgetésen a településről az Önkormányzat, iskola, kultúrház, óvoda, civilek képviselői vettek részt, illetve a Szalon 19 csapat 3 tagja. Az első aggodalmak után – rossz a talaj; nem érünk rá  – fellelkesült a társaság, és közösen kitaláltuk, hogy az iskolában szakkör keretében a gyerekekkel műveljünk meg egy kertet, ahol együtt élhetjük meg a kertészkedés örömeit, nehézségeit, nyomon követhetjük az egyes haszonnövények fejlődését, megtanulhatjuk a vegyszermentes növénytermesztést. A leendő helyszínnel kapcsolatosan hatalmas ötletelés indult el, röpködtek a teremben a lehetséges helyszínek, azok talajfajtái. Így megfogalmazódott, mik a jellemzői álmaink kertjének:
- közel van az iskolához
- jó minőségű a talaj
- locsolás megoldható ivóvíz használata nélkül (tó, vagy fúrt kút, esetleg esővíz gyűjtés, bár, mint megtudtuk, az eső errefelé nem jellemző.)
Hétfőn jövünk vissza gyerekeket toborozni az iskolából, mert a szakkört a kertészeti idény szerint már tegnap el kellett volna kezdeni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése